Само преди седмица Qualcomm представи новия си Snapdragon 870 процесор, който се нарежда близо зад водещия Snapdragon 888, а ето че вече разполагаме и с поглед към първия смартфон с новия чипсет.

Това е Motorola Edge S - телефон от висок среден клас с приятни характеристики, атрактивен дизайн и всички екстри, които считаме за необходими през 2021 г.

Моделът може да се похвали с 6.7-инчов Full HD+ (1080 х 2520) резолюция с честота на опресняване от 90Hz, а впечатление правят тънките рамки и двойната селфи камера, поместена в два кръгли отвора в горния ляв ъгъл.

Снимка 515775

Източник: Motorola

Едната от тях е с 16 мегапиксела, а другата с осем и широк обхват за по-детайлни и богати снимки.

Четворната задна камера също заслужава внимание и включва 64-мегапикселов основен сензор и 16-мегапикселова леща с широк ъгъл от 121 градуса, автоматичен фокус и възможност за макро кадри.

Към тях са добавени и сензор от два мегапиксела за дълбочина, както и Time-of-Flight сензор за прецизно разпознаване на сцените и по-добър фокус.

Снимка 515776

Източник: Motorola

Телефоните на Motorola традиционно предлагат доста добри батерии и Edge S се придържа към тази тенденция с капацитет на батерията от 5000mAh, а в комплекта му има и зарядно с мощност от 20W за по-бързо зареждане.

Моделът е наличен в конфигурации с 6/8GB LPDDR5 RAM и 128/256GB място за данни, като си заслужава да споменем, че имаме опция за до две SIM карти, както и наличен 3.5-милиметров жак за слушалки.

Засега моделът е насочен най-вече към китайския пазар, но е много вероятно да го видим и е Европа, най-вероятно под името Moto G100.

Motorola Razr 5G и какви са подобренията спрямо първия модел

Motorola Razr 5G носи значителни подобрения

Трудно е да му устоим

Съдейки по цената му в Китай, можем да очакваме, че на нашите ширини ще се продава за между 250 и 350 евро, в зависимост от конфигурацията, която изберем.