В чест на Световния ден на пчелите (празнува се всяка година на 20 май), компанията за бързо хранене McDonald's възлага на шведския дизайнер Никлас Нилсон (работил по музикални клипове на Дейвид Боуи), да създаде най-малкия в света McDonald's, в който да бъдат приветствани "хиляди важни гости". 

Така се появява McHive, който обаче няма да посреща хора. Всъщност McHive е много прецизна малка реплика на McDonald's, но вместо касов апарат, фритюрник и място за сядане, вътре има само редове, предназначени за медени питки за пчели.

Проектът е по инициатива на един шведски McDonald's, който има за цел да намали вредното въздействие върху околната среда. Следващи неговия пример, още много McDonald's заведения в Швеция поставят кошери на покривите си.

"Инициативата започна на местно ниво, но сега се разраства", обясняват от NORD DDB - креативната агенция зад проекта. "Все повече ресторанти в страната се присъединяват към каузата и освен кошерите, започват да заменят тревата около ресторантите си с цветя и растения, които са важни за благосъстоянието на дивите пчели", пише Travel and Leisure.