Обикновено психолозите съветват мъжете да се вслушват в това, което говори жената до тях. А трябва да го правят, защото нейните емоции и желания могат да вдъхновят мъжа и да дадат положителна насока на живота му. Да пропускат покрай ушите си думите ѝ означава да игнорират източника на вдъхновение.

Състрадателност, доброволчество и най-привлекателното качество на мъжете

Най-привлекателното качество на мъжете

Не е външният вид или чувството за хумор

Често, особено когато емоциите надделяват, мъжете могат да загубят ума си и да правят всичко, за да угодят на жената до себе си. 

Има обаче ситуации, когато това не трябва да се случва. Да видим кои са те според психолога Павел Домрачев, автор на блога "Мужская психология".

Когато това противоречи на правилата на мъжа

Всеки мъж трябва да има свои принципи и правила. Те са неговата опора, те го изграждат като личност, те са източник на самоуважение. Хората, които имат принципи и ги отстояват, са уважавани от всички и винаги постигат целите си.

Ако любимото момиче/приятелка/жена иска да ги промени, не трябва да я слушат. Дали ще ги кара, за тяхно добро, разбира се, да не помогнат на приятел, защото имат по-важни задачи, да направят скъп ремонт, който не могат да платят, да изтеглят кредит, за да отидат на почивка... В такъв случай трябва доброжелателно, но твърдо да кажат свое решение и да отговорят с отказ. Нарушаването на собствените му правила, ще разклати стабилността на мъжа, а и коя жена уважава мъж, който сам не уважава принципите си.

Когато решението е взето

Снимка 499783

Източник: iStock

Няма нищо по-лошо от съмняващ се в себе си и клонящ от една на друга страна мъж. Ако мъжът е твърдо решен, че купува автомобил или че отпускът не е сега, а след 3 месеца - не трябва да слуша никого. Чуденето само ще усложни ситуацията, защото цялата енергия ще отиде не за движение напред, а в размисли. Понякога взетото решение, дори и да не е най-доброто, е по-добро невзетото. Освен това, жената първа ще усети слабостта на мъжа, а това е последното нещо, което тя очаква от него.

Когато има повишен риск за здравето или живота

Тук всичко е ясно. В случаите, когато мъжът шофира, когато двойката се прибира пеша през нощта, а в близост има подозрителни личности, или пък по време на конфликт. Мъжът трябва да бъде максимално съсредоточен и концентриран. В такава ситуация не трябва да слуша жена си. Много жени се опитват да се намесят в караницата или да дават съвети по време на шофиране. Не защото знаят повече, а защото се страхуват и искат да контролират нещата. За съжаление, от това нещата не стават по-добре. В ситуациите с повишен риск решенията се взимат от един човек, и то бързо. Ако мъжът е отговорен, той трябва да направи това.

Това не означава, че мъжете трябва следват принципа "изслушайте жена си и направете всичко наобратно", казва Павел Домрачев. Той много отдавна е остарял и не работи.

Мъжете, жените и защо е безсмислено да се спори с нежния пол

Защо е безсмислено да се спори с жена

1:0 за дамите