Cruise или rеsort колекциите, които някои от големите модни брандове предлагат през пролетта, целят да осигурят дрехи за лятната почивка на клиентите им - буквално за круиз или за курорт, каквото означават двете думи на английски.

Завръщането на Дария Вербови - гола, мокра и само по бижута от новата колекция на Gucci

Гола, мокра и само по бижута - завръщането на супермодела Дария Вербови

В гореща кампания за Gucci

Преди ден Gucci представи своята cruise колекция - първата на Сабато Де Сарно като творчески директор на марката. И тя изненадващо не ни отведе на луксозна яхта в тюркоазени води или под ласкавото слънце на Средиземноморието например.

Всъщност се озовахме в Лондон, където и беше самото дефиле. Подземието на музея за модерно изкуство Tate беше декориран с пищна зеленина, като така грубият бетонен интериор придоби усещането за градска среда.

Снимка 665150

Източник: GettyImages

А самата колекция ни върна отчасти в 70-те години в Лондон с мини поли и мокасини "оксфорд", кожени якета и бохемски дантелени рокли, велурени сака и равни обувки "мери джейн".

Снимка 665152

Източник: GettyImages

Цветя и перли, къси панталонки и панделки, разпуснати коси и големи очила, пастелни и неутрални тонове, както и много деним ни носеха усещането за едно лежерно лято типично по британски.

Снимка 665154

Източник: GettyImages

А защо Gucci - бранд, който е типично италиански, се обръща към Англия за лятото? Причините са две. "За мен Лондон е място, където хората споделят енергии и идеи независимо от мястото, от което идват", казва Де Сарно пред The Guardian.

Снимка 665153

Източник: GettyImages

Освен това с тази колекция Gucci се връща към идейните си корени на Острова. Преди повече от век основателят на марката Гучио Гучи работи като пиколо в хотел Savoy в Лондон. Докато се любува на луксозните куфари и чанти на клиентите си, му хрумва да създаде собствен магазин за кожени аксесоари. Който се появява през 1921 г. във Флоренция.