"Домът на Gucci" вече е по кината и всеки желаещ може да види една от пикантните и много драматични истории на модната фамилия - връзката на Патриция Реджиани с Маурицио Гучи, бракът, разводът и последвалото планирано от нейна страна убийство.

Публиката и актьорите са доволни от резултата, но има и недоволни. Разбира се, това е самата фамилия Гучи.

След спорадичните коментари по време на снимките, сега Гучи излизат вече с официално изявление, разпратено до медиите.

Variety го цитират: "Създателите на филма не си направиха труда да се консултират с наследниците преди да опишат Алдо Гучи - президент на компанията в продължение на 30 години, изигран от Ал Пачино, и останалите членове на семейството, като престъпници, невежи и безчувствени към заобикалящия ги свят хора."

Семейство Гучи добавя, че филмът на Ридли Скот е "болезнен и обида към наследството, върху което е изградена марката днес". В изявлението се казва още, че членовете на семейство Гучи "си запазват правото на юридически действия, за да запазят името, имиджа и честта си, както и тези на обичаните от тях".

Ридли Скот, режисьорът на "Домът на Gucci", не пропусна да коментира цялата ситуация. "Не трябва да забравяте, че един член на фамилия Гучи беше убит, а друг влезе в затвора за укриване на данъци. Така че не ми говорете, че правя всичко за пари." Скот допълни, че не вижда и проблем с представянето на Пачино като Алдо Гучи. "Извинявам се, но получавате най-добрите актьори в света. Трябва да сте дяволски щастливи", казва той пред Total Film.