Когато говорим за виагра, първо се сещаме за малките, сини хапчета, до които мъжете прибягват, за да подсилят половината си мощ. Но повече от 20 години след създаването им ниското либидо далеч не е проблем само на силния пол.

Либидото и кое е най-подходящото време от деня за секс според специалистите

Най-доброто време от деня за секс е...

Настройваме алармата

Според учени от програмата за изследване на женското здраве към Monash University в Мелбърн, пониженото желание за секс при дамите често се неглижира от лекарите. А то в повечето случаи е причинено от стрес, емоционални и психични проблеми, като само по себе си също може да доведе до тях, както и до проблеми във връзката и семейството.

Изследване на висшето учебно заведение показва, че 10% от анкетираните австралийки между 18 и 39 години имат ниско либидо и това ги води до депресивни и тревожни състояния. Между 40 и 69 години пък всяка трета жена страда от понижено либидо.

Снимка 520542

Източник: iStock

Водени от мнението, че това е проблем не само на местните жени, учените създават иновативен продукт - дамска виагра под формата на спрей.

На пазара вече се предлагат различни продукти за повишаване на женското либидо, повечето от които на билкова основа. Но в този спрей се съдържа специална BP101 молекула, която действа на централните пътища в мозъка и най-вече на един специален GABA път, който влияе на сексуалното желание. С впръскване в носа спреят достига до нервите в носната кухина и след това преминава директно в мозъка.

Виагра, Спайк Лий и мюзикълът, който режисьорът подготвя за хапчето за еректилна дисфункция

Кой и защо ще разкаже историята на виаграта

Интересно, доста интересно

В момента 480 жени в Австралия тестват виагра спрея за безопасност и ефективност. А ако фазата на проучване премине успешно и продуктът достигне до пазара, много дами по света ще си върнат отново удоволствието от живота, предава LAD Bible.