Някои от нас се чувстват готови за любовни приключения предимно през нощта. Други предпочитат лежерните следобеди. Всеки има своите предпочитания по отношение на секса, но ако искаме да си върнем позадрямалото либидо, трябва да обърнем внимание на едно по-специално време от деня.

Пандемията, сексът и как тя се отразява на либидото

Как пандемията се отрази на секса

Не е за вярване какво се случва с либидото ни

Според скорошно проучване, проведено от британската компания Forza Industries, при повечето хора пикови нива на стрес са около 10:45 сутринта, което означава, че ако изчакате със секса, може да пропуснете шанса си за релаксиращи забавления.

Според авторите на проучването, енергийните нива са най-високи след пълноценната почивка през нощта, което означава, че и двата пола са по-издръжливи рано сутрин. В идеалния случай трябва да го направим около 45 минути след първото събуждане.

Ето защо най-доброто време за секс е рано сутрин - може би дори по-рано, отколкото биха искали някои. Изследванията показват, че си струва да настроим алармата точно за 7:30 сутринта.

Снимка 500731

Източник: iStock

Още много изследвания доказват ползите от правенето на любов сутрин. Това всъщност може да помогне на двойките да се чувстват по-дълбоко свързани. "По време на секс от какъвто и да е вид, ние освобождаваме окситоцин, хормонът на любовта", каза наскоро Емили Морс, експерт по човешка сексуалност пред Women's Health Magazine.

Окситоцинът има дълготрайни ефекти. Той помага за намаляване на нивата на стрес, което означава, че се чувстваме по-спокойни през целия ден. Авторите на изследването от Forza добавят: "Приливът на ендорфини, предизвикан от секса, понижава кръвното налягане и нивата на стрес и ни кара да се чувстваме по-оптимистично настроени през останалата част от деня".

Снимка 500726

Източник: iStock

Друго предимство на сутрешния секс е, че не обърква добрия сън през нощта. Да, това може да звучи като най-малко вдъхновената причина да правим секс в началото на деня, но както изследванията непрекъснато показват, добрият сън е пряко свързан с нашето сексуално желание.

Високите токчета, сънят, водата и как да подобрим сексуалния си живот

Какво пречи на страхотния ни секс

И какво общо имат високите токчета

"Тъй като недостигът на сън се възприема като фактор за стрес, тялото стимулира производството на хормони на стреса, като по този начин потиска производството на полови хормони", казва Алекс Сави, основател на SleepingOcean.com пред Best Life.