Играта с блокчета Lego подобрява паметта, намалява стреса и повишава креативността, казва пред The Independent, Крис Кларкин, творчески директор на базираната в Дъблин компания.

Дейвид Бекъм, Lego и любимото хоби на бившия футболист

Какви ги върши Бекъм до 4 сутринта

Всеки със своите страсти

Това е и една от причините да бъде отворено първото в света Lego Brick Cafe. То предоставя уникално вдъхновяващо пространство, което дава възможност на възрастните да сглобяват любимото си Lego, докато се наслаждават на чаша горещо кафе.

Целта му е да вдъхновява всички, независимо от възрастта. Според основателите му, играта с Lego е добър начин за намаляване на психичните проблеми.

Затова и откриването на кафето е планирано внимателно и неслучайно през откромври - в месеца, посветен на психичното здраве. Основателите му целят да насоча вниманието на обществото към този тип проблеми.

В Lego Brick café ще се организират редовно творчески семинари, на които ще бъдат демонстрират много креативни приложения на конструктора. Работилниците ще включват дейности, които се фокусират върху вниманието, анимация, мозайка и т.н.

Женевиев Капа Крус, маркетинг стратег за аудиторията на Lego, казва: "Искаме да проучим забавни и ангажиращи нови начини за възрастните да започнат да изпитват радостния фокус на изграждането с Lego чрез нови канали, които не сме изследвали досега."