С цялата безусловна любов и лоялност, която кучетата ни демонстрират непрекъснато, няма как да не сме на мнение, че са на-добрите създания на света.

Котките, кучетата, заразите и колко е вредно да прегръщаме и целуваме домашния любимец

Колко е вредно да прегръщаме и целуваме домашния любимец

И няколко правила, които задължително да спазваме

Най-малкото, което можем да направим за тях, че да им показваме всеки ден колко много ги обичаме и ценим. И несъмнено го правим. А демонстрирането на любовта ни често се изразява в прегръдки и целувки.

И го правим толкова често, че понякога дори пренебрегваме партньорите си. Или поне така сочат данните от ново изследване в САЩ. Според проучване на компанията за кучешки лакомства Riley's Organic, 52% от собствениците на кучета в Америка целуват своя домашен любимец повече от техния партньор. Допитването има за цел да установи колко близки се чувстват хората със своите космати другарчета.

От фирмата са помолили стопани на кучета в САЩ да споделят до каква степен обичат и се грижат за питомците си. Резултатите показват, че собствениците даряват с повече обич домашните си любимци, отколкото на партньорите си. Става ясно, че целувките са само малка част от близостта, която стопаните демонстрират към своите четириноги приятелчета.

Снимка 434803

Източник: iStock

За да покажем на кучетата си колко много значат за нас ние често споделяме едно легло с тях, а понякога дори предпочитаме да спим с тях, вместо с половинките си. От анкетираните 52% казват, че се чувстват по-добре да споделят леглото с кучето си, вместо със своя партньор. 

Резултатите вероятно ще изненадат много от хората, които нямат домашни любимци. За останалите със сигурност няма да бъдат много стряскащи, особено като се има предвид, че 94% от анкетираните собственици на кучета определят четириногото си другарче за един от най-добрите си приятели.

Кучетата и защо ни се радват, когато се приберем

Защо кучетата се радват, когато се приберем

Не защото ги храним