Лятото е тук и нашите домашни любимци също страдат от въздействието на високите температури. Сега, когато термометрите рязко се покачват, трябва да обърнем специално внимание на времето, което нашите домашни любимци прекарват на слънце, тъй като те също могат да страдат от ефектите от прекомерното излагане.

Живот на лодка с две кучета - една двойка показва как

Живот на лодка с две кучета - една двойка показва как

Динго и Пени са пътешественици точно колкото и стопаните си

Нашите животни също могат да получат изгаряния и то толкова много, че да страдат от рак на кожата. Като имаме предвид всичко това, кои животни са най-застрашени?

Кучетата и котките с бяла козина и къса коса са най-предразположени към развитие на кожен меланом - тумор, който покрива епидермиса и дермата или само дермата. Както можем да предположим, зоните с най-малко косми обикновено са най-засегнати, какъвто е специфичният случай на коремната област, ушите и носа, пише Hola.

Снимка 668351

Източник: iStock

Как можем да избегнем слънчево изгаряне

Истината е, че ние приемаме, че домашните любимци в по-голямата си част са по-добре адаптирани към слънчевата радиация от хората, поради естествената защита, осигурена от козината им. Но въпреки това през лятото е много обичайно да подстригваме или бръснем домашния си любимец, премахвайки част от тази естествена бариера. Освен това има области като носа, устните или слабините, които не са покрити с тази мантия, което ги прави по-податливи на слънчевите лъчи.

Снимка 668350

Източник: iStock

Точно както правим ние самите, препоръчително е да избягваме излизането с нашите домашни любимци през средата на деня, от 12 часа на обяд до 18 часа. Трябва да избягваме прякото излагане на слънчеви лъчи в часовете на максимално разпространение, главно при животни с бяло покритие.

Кои кучета са по-склонни да се заразяват с паразити

Кои кучета са по-склонни да се заразяват с паразити

И какво е необходимо да правим

Добра алтернатива е нанасянето на слънцезащитни кремове в най-изложените зони по време на разходка. Има слънцезащитни продукти, специално създадени за домашни любимци, в случай че домашният любимец ще бъде изложен директно на слънце за дълъг период от време.

Снимка 668349

Източник: iStock

Можем също да прибягваме до защита на животното със специално предназначено за тях защитно облекло, което предпазва най-чувствителните зони, въпреки че тази опция не се толерира много добре от нашите домашни любимци.