Летният сезон и свързаните с него плажни емоции е все по-близо. И е време да помислим за всички онези неща, които често забравяме през студените месеци, скрити под множество катове дрехи. Но времето на ефирните рокли и банските костюми наближава, а с него идва и необходимостта да се отървем от ненужното окосмяване. Включително и в интимната област на тялото.

Защо въобще сме започнали да се обезкосмяваме

Защо въобще сме започнали да се обезкосмяваме

Дарвин има обяснение и на този въпрос

И независимо дали имаме опит с кола маската на бикини зоната, или сме абсолютно начинаещи, правилната подготовка винаги е важна и дори наложителна. Тя ще помогне не само за по-гладкото и безболезнено протичане на процедурата, но и за нежелани последствия, каквито са врасналите косми например.

Затова е добре да вземем предвид някои неща, които ще ни помогнат в момента, в който премахваме космите в тази така чувствителна зона.

Едно от най-важните е космите в областта да бъдат с естествената си дължина непосредствено преди кола маската, за да могат да бъдат премахнати равномерно. Затова добре е да не се опитваме да ги премахваме поне пет дни преди процедурата.

Снимка 615433

Източник: iStock

В помощ може да ни бъде и ексфолирнето в областта - но само чрез използване на нежен ръчен ексфолиант като скраб или четка за тяло. Това ще помогне, в случай че има враснали в кожата малки косъмчета и ще гарантира, че те ще бъдат отстранени.

В никакъв случай обаче ексфолирането не трябва да става с химически формули, тъй като те могат да повишат чувствителността на кожата. Не бива да нанасяме и плътни овлажняващи кремове или масла, тъй като те могат да създадат филм върху кожата, който със сигурност ще попречи на кола маската.

Снимка 615434

Източник: iStock

Непосредствено преди процедурата е добре да избягваме алкохола и кофеина. Вместо това, по-полезно е да посегнем към водата. Причината е, че алкохолът разрежда кръвта, което води до повишаване на чувствителността и болката.

Не е препоръчително и излагането на слънце. Дори е противопоказно, тъй като изгорялата кожа и кола маската могат да бъдат абсолютно несъвместими.

Куриозната история на малката панделка върху предната част на дамските бикини

Куриозната история на панделката върху дамските бикини

Когато и бельото си има история

И ако като цяло изпитваме повечко притеснения от посещението в козметичния салон, може да прибегнем и до някакво болкоуспокояващо без рецепта, съветват от Instyle. Но за да направи процедурата по-малко болезнена, трябва да се приеме около 15 минути преди уговорения час.