Както в края на всяка календарна година, медиите изобилстват от класации - най-популярни филми, най-успешни бизнеси, най-любими дестинации за почивка. Най-скъпите улици в света също предлагат интересна перспектива за това как се развиват градските зони на планетата.

Китай, САЩ или Люксембург - коя е най-богатата държава в света

Знаем ли наистина коя е най-богатата държава в света

Не е тази, която си мислим

А интересната новина е, че в класацията присъства и българска улица. Звучи логично тя да е точно бул. "Витоша" - най-централната търговска улица в столицата на страната. Тя се намира на относително "поносимо място" в чарта - 51-а в света.

54 евро на квадратен метър е наемът за имот на "Витошка", както е популярна сред софиянци, съобщават Дневник. Класацията пък е изготвена от компанията за недвижими имоти Cushman & Wakefield.

Снимка 643257

Източник: iStock

Челните места, разбира се, привличат основното внимание. Най-скъпа улица в света си остава "Пето авеню" в Ню Йорк, следвана от "Виа Монтенаполеоне" в Милано. Третото място е в Азия - бул. "Цим Ша Суи" в Хонг Конг.

Снимка 643256

Източник: iStock

Още две улици в Европа остават в челната петица - това са "Бонд Стрийт" в Лондон и "Шанз Елизе" в Париж. В десятката са още "Банхофщрасе" в Цюрих, Швейцария, и "Колмаркт" във Виена, Швейцария.