По това време на годината вече се размечтаваме за плаж, море и всички летни забавления, които ни очакват. В същото време обаче се чувстваме и притиснати от все по-малко оставащото време да си върнем "лятното тяло".

Карането на колело - много повече от начин за придвижване

Карането на колело - много повече от начин за придвижване

Натоварва тялото, разтоварва ума

Влизането обратно в желаната форма обаче не бива да ни стресира. Ето три съвета, с които можем да запазим позитивното си отношение към тялото си, докато постигаме крайната цел умерено и без драстични промени - най-вече чрез по-балансирано хранене и тренировки.

Приемане и положителна настройка към тялото ни

В днешно време отвсякъде ни заливат реклами и препоръки за диети, хранителни добавки и други методи, които обещават ефективно отслабване. Цялата тази информация обаче често се оказва причината много хора да вярват, че проблемът е в тялото им и че те никога не са достатъчно слаби.

Снимка 665924

Източник: iStock

Това, което не бива да правим, е да допускаме подобни мисли в главата си. Защото проблемът действително не е в телата ни, а в наложилата се в световен мащаб "култура на диетите".

Филтриране на негативното и потискащо съдържание в социалните мрежи

Социалните мрежи и различните начини за обработване на съдържанието, което се публикува в тях, създават един недостижим идеал за красота. И толкова много хора попадат в капана да го преследват. Защото според този идеал всеки с "перфектна" фигура живее по-щастлив живот.

Снимка 665918

Източник: iStock

Истината е, че в това изобщо не е вярно. На практика няма по-щастлив човек от приемащия се, осъзнат човек, който е в мир с тялото си и духа си. За да избегнем негативните и потискащи мисли, които нахлуват в съзнанието ни под влиянието на социалните мрежи, е добре да филтрираме този тип съдържание, което достига до нас.

Бри Ленехан - момичето, което превръща несъвършенствата в новото нормално

Момичето, което превръща несъвършенствата в новото нормално

Защо да не вярваме на социалните мрежи

Обгрижване на тялото ни и отвътре

Наред с всичко останало, социалната културата в днешно време ни учи да гледаме на себе си като на "безкрайна работа в процес на развитие" и да възприемаме всяко, дори и незначително, несъвършенство като проблем за разрешаване. Това отношение към самите себе си обаче също не ни прави добра услуга.

Снимка 665919

Източник: iStock

За да му противодействаме, е добре да си напомняме, че е нужно да "обгрижваме" тялото си и отвътре, чрез позитивни думи. Така можем да се фокусираме върху нещата, които харесваме в себе си и да изразим благодарността си за тях, пише Self.