Еректилната дисфункция при мъжете винаги се е свързвала със стреса и депресивните състояния. А положението през последните няколко години е още по-сериозно заради пандемията и тревогите, които коронавирусът донесе на всички ни.

Средиземноморска диета, червеното месо и каква е връзката с еректилна дисфункция

Без червено месо за добро представяне в леглото

Две важни ползи от ограничаването му

Но изглежда една простичка промяна в ежедневните навици би могла да помогне за проблема. И не, не става дума за медитация.

Според учени от университета в щата Тексас ключът е в кафето. Проведеното проучване е било фокусирано върху анализирането на приема на кофеин при 3724 мъже, както и как им се е отразил за еректилната дисфункция.

Резултатите разкриват, че при мъжете, консумирали между 85 и 170 милиграма на ден (една или две чаши кафе), е с над 42% по-малко вероятно да съобщят за проблеми в леглото в сравнение с мъжете, които изобщо не са пили от ободряващата напитка.

Снимка 572876

Източник: iStock

Оказва се, че чаша кафе веднъж до два пъти на ден всъщност може да окаже благоприятно влияние при еректилна дисфункция. Поне според изследването.

Не всеки обаче харесва вкуса на напитката. Ако пък и случаят е такъв, че се налага кофеинът да бъде изцяло отстранен от менюто, той може да бъде заменен от консумацията на череши, шоколад и риба.

Виагра, силденафил, еректилната дисфункция, инфаркт и кога още помагат сините хапчета

Още 3 ползи от синьото хапче

Ползите, които ги няма в листовката

Тези храни доказано помагат за по-доброто оросяване на кръвта. А следователно биха оказали въздействие и за по-задоволително представяне в леглото, пише Men's Health.