Може пролетта още да не е дошла, но всеки слънчев ден ни носи мисли за предстоящото лято и свързаните с него плажни преживявания. Добра идея е да резервираме морската си ваканция от по-рано, за да ни излезе тя по-евтино.

За да се ориентираме към точно да почиваме тази година, TripAdvisor ни помагат с класацията си на десетте най-добри плажа в Европа. Близки, много красиви и все по-популярни.

1. La Concha Beach 

Плажът се намира в курортното градче Сан Себастиан в Испания, в залив в най-северната част на испанското крайбрежие. Плажната ивица е дълга и покрита с бели пясъци. В средата на залива има малък остров - Санта Класа, до който може да се достигне с плуване.

"Мидата", както още наричат този плаж, е заобиколен от два високи хълма, всеки от които със статуя на върха си, което придава на това място едно особено очарование. Прекрасен пясък, кристална вода, испанско време и настроение - какво повече му трябва на човек?!

Снимка 409817

Източник: iStock

2. Spiaggia dei Conigli 

Този плаж се намира на италианския остров Лампедуза, в Средиземно море. Известен е сред туристите като "плажът на зайците", въпреки че там костенурките са много повече. 

Малък, красив плаж, без вълни, с кристално чиста вода, рибки, бели пясъци и много, много слънце на едно откъснато място - това е този плаж. Освен водата, силно впечатление правят и скалите около нея, които не са много приятни за ходене, но определено радват окото.

Spiaggia dei Conigli бе на първо място в същата тази класация през 2013 г.

Снимка 409831

Източник: iStock

3. Falesia Beach 

Намира се в Алгарве, Португалия, най-южната и най-популярна морска дестинация в страната. Отличителното на този плаж са червените пясъци, скалите и иглолистните дървета около крайбрежната ивица, дълга шест километра.

За да стигнем до морето, трябва да минем през скалите, които пазят завет и създават едно усамотение на този плаж, който се различава от повечето други.

Снимка 409834

Източник: iStock

4. Playa de Ses Illetes

Намира се на испанския остров Форментера. Туристите го сравняват с островите на Карибите. За съжаление, и да двете места вече е малко пренаселено и уединението е трудна задача. Но пък имат от всичко за всеки.

5. Balos Beach and Lagoon

Близо, доста близо. Този красив плаж се намира в град Кисамос на гръцкия остров Крит. Кристални води, бели пясъци, лагуна - това е най-сниманият плаж на острова и определено има защо. Природата тук е толкова красива, че по нищо не отстъпва на много по-далечни райски кътчета по света.

Снимка 409843

Източник: iStock

6. Bournemouth Beach

Град Борнмът и неговият плаж всяка година намират своето място сред най-добрите в Европа. Това е един от най-посещаваните курортни градове във Великобритания през лятото с една от най-дългите плажни ивици.

Снимка 409860

Източник: iStock

7. Elafonissi Beach

Това е второто гръцко предложение в класацията. Отново сме на остров Крит, а този плаж се смята за един от най-забележителните на само в страната, но и в цяла Европа. 

Пясъкът розовее заради коралите, водата и в ярки сини и зелени цветове и много, много снимки за Instagram са направени и ще бъдат направени точно на този фон.

Снимка 409844

Източник: iStock

8. Fig Tree Bay

Плаж в курортния град Протарас, Кипър. Определя се като много подходящ за семейни забавления заради плитките и кристално чисти води. Край брега има и много добри условия за различни водни спортове. 

Снимка 409845

Източник: iStock

9. Cala Rossa

Един от най-красивите плажове не само в Сицилия, но и в цяла Италия. Дори само една снимка е достатъчна, за да разберем защо е така.

Снимка 409847

Източник: iStock

10. Playa de Muro Beach

Най-големият испански остров Майорка се слави с редица страхотни места за почивка. А това е най-добрият плаж там. Тук слънцето и купонът са безкрайни.