Само преди няколко седмици Apple представи новия iPhone 15 и всички негови разновидности. След първоначалната еуфория около пускането на смартфоните в продажба обаче идват и някои притеснителни новини.

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смартфони, цена и кой да изберем

Кой iPhone 15 да изберем и защо

Какво предлагат телефоните

Първите бяха свързани с някои производствени дефекти по устройствата. Сега се появяват и твърдения, че iPhone 15 има проблеми с прегряването и това важи за всички разновидности на модела.

Ян Зелбо от 9to5Mac твърди в профила си в X (доскоро Twitter), че неговият iPhone 15 Pro Max е станал прекалено горещ по време на бързо зареждане. Според него, устройството се е нагорещило толкова много, че не е било комфортно за държане в ръка.

Снимка 633506

Източник: Apple

И всичко това докато зарядът на батерията не е достигнал 70%, тогава според него е започнало осезаемо охлаждане.

анкета

Ще си купите ли новия iPhone 15?

Виж резултати

Да, всяка година си взимам новия модел 14.1%

Не, конкуренцията предлага по-достъпни варианти 44.5%

Все още го обмислям 19.1%

Нямам нужда от още един кредит 22.3%

Оказва се, че не само Зелбо е забелязал необичайното нагряване на своя iPhone 15, защото и други хора се оплакват, че устройствата им стават прекалено горещи, и то докато се ровят в социалните мрежи или гледат 4K видеа.

Apple iPhone 15 и защо да изчакаме излизането на iPhone 16

Защо да не си купим iPhone 15

Може би е добра идея да изчакаме

От 9to5Mac правят уточнението, че е нормално през първите 24 часа от вкарването в употреба на iPhone да се наблюдава загряване на устройството. Особено ако се прехвърля информация от предишния телефон или резервно копие от iCloud. 

Но се оказва, че тези проблеми с топлината се случват и при хора, които имат ранен достъп до новия модел и са го използвали повече от 24 часа. Корейският ютюбър BullsLab например е заснел с термовизионна камера няколко от версиите на новия iPhone 15.

iPhone 15 Pro и дефектите, с които пристига новият смартфон

iPhone 15 Pro идва с дефекти

Кой би очаквал

Резултатите показват, че при постоянна употреба и играене на игри се достига до загряването на телефоните до 46.7°C. Но от Android Authority забелязват необичайно загряване и при по-прости действия като отваряне на приложения за чат и гледане на видеа в Instagram.