Лятото е точното време за представянето на нов автомобил, защото какъв по-добър начин да се разсеем от горещото време от това да видим какво ново са ни подготвили някои от големите автомобилни производители.

Hyundai Motor Group и големите планове и инвестиции, с които ще гонят върха при електромобилите

Може ли Hyundai да бъде на върха при електромобилите

Смелите планове на корейците

Hyundai например решиха да загатнат за новото и обновено Santa Fe. И като казваме обновено, наистина имаме това предвид, защото петата му генерация е с напълно променен дизайн. От корейската компания дори го наричат радикално трансформиран.

Извитите линии са заменени с изцяло нов облик с прави ръбове. Според Car and Driver, новото Santa Fe е едновременно завръщане към миналото и визиите на по-старите SUV модели и препратка към едно футуристично бъдеще. Нещо, за което спомагат предните и задните осветителни елементи.

Снимка 626697

Източник: Hyundai

От Hyundai твърдят, че междуосието е увеличено, а квадратната задната част на автомобила е в услуга на увеличен товарен капацитет.

"Новото Santa Fe е SUV, което намира перфектен баланс между градския живот и природата, справяйки се с всичко - от натоварени семейни маршрути до приключения с къмпинг с кола", казва Санг Юп Лий, който е изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai Global Design Center.

Снимка 626696

Източник: Hyundai

Отпред Hyundai Santa Fe създава усещане за величие благодарение на високия си преден капак, острите калници и фарове във формата на буквата H. Именно формата на фаровете е препратка към първата буква от името на корейския автомобилен производител.

Новото Santa Fe е качено на 21-цолови джанти, които му придават доста приключенски вид. Според компанията задната част на автомобила е по-опростена и балансира цялостния дизайн. Задните светлини също са H-образни, за да са в хармония с предните.

Снимка 626695

Източник: Hyundai

Интериорът е толкова просторен, че има място за всичко необходимо и дори най-големите авантюристи ще са доволни. Според Hyundai, когато задната врата е отворена, създава усещането, че сме на тераса. Вторият и третият ред седалки са сгъваеми, така че да бъде осигурено пространство за всичко необходимо.

Снимка 626693

Източник: Hyundai

"Интериорният дизайн подчертава хоризонталните и вертикалните линии, с H-мотив дизайн, приложен върху арматурното табло и вентилационните отвори, за да подобри усещането за откритост и да създаде уникална чувствителност", казват още от компанията. 

Снимка 626694

Източник: Hyundai

Интериорът е усъвършенстван и с панорамен извит дисплей и двойно безжично зареждане. Извитият дисплей свързва 12.3-инчовия цифров клъстер и информационно-развлекателната система и подобрява видимостта на водача.

Новият Hyundai Santa Fe е в крак с новите тенденции за устойчивост. Велурената тапицерия, стелките и облегалките на втория и третия ред седалки са изработени от рециклирана пластмаса, докато предпазните подложки и тапицериите на вратите са направени от екологично чиста изкуствена кожа.

Hyundai - колата, която се паркира... настрани

Когато колата се паркира... настрани

От Hyundai правят и невъзможното да изглежда възможно

Hyundai Santa Fe ще бъде представен официално през август, като премиерата ще се състои в YouTube канала на Hyundai. Тогава очакваме и повече подробности около задвижването на автомобила.