Въпреки че в началото на 2019 г. всички залагаха, че ще е годината на сгъваемите смартфони, такива все още няма на пазара.

Huawei, Samsung, сгъваемите им смартфони и защо се превръщат в мираж

Сгъваемите смартфони на Huawei и Samsung се превръщат в мираж

Huawei също ще забави пускането на Mate X

Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold трябваше да са пионерите в новата ниша на сгъваеми джаджи, но ето, че месеци след обявяването си те все още са в процес на подготовка.

През юни се появи информация, че Huawei ще успеят да пуснат Mate X в продажба през септември, след като стана ясно, че телефонът на китайския гигант, също като Fold, не е готов за масовия пазар, заради скрити дефекти.

Samsung Galaxy Fold и какво ще промени компанията в сгъваемия смартфон

Какво ще промени Samsung в Galaxy Fold

Очаква се сгъваемият смартфон да се появи през юни

Тази седмица обаче по време на събитие в Шенжен, Китай, представители на Huawei съобщиха, че Mate X едва ли ще се появи в магазините по света преди месец ноември, но не разкриха каква е причината за поредното отлагане.

Интересното е, че през юни Samsung също обяви, че Fold няма да е готов в следващите пет месеца, което означава, че сгъваемият им телефон ще излезе най-рано през ноември.

Дали пък това не е премислена стратегия за пускане на двата най-очаквани смартфона през настоящата година точно навреме за сезона, в който всички са най-склонни да си купуват нови джаджи?

Според някои разбирачи в мрежата именно това е намерението и на двете компании - да пуснат доста скъпите си новаторски джаджи малко преди Коледа, когато потребителите така или иначе са свикнали да пресушават кредитните си карти.