Малко след като разпрати първите си мостри на Galaxy Fold, Samsung бе принуден да отложи разпространението на сгъваемия смартфон, заради най-различни дефекти, проявяващи се още в първите дни на употреба.

Samsung Galaxy Fold се чупи само след един ден употреба

Samsung Galaxy Fold се чупи само след един ден употреба

Екраните на новите устройства имат сериозни проблеми

Цитирайки вътрешни за компанията източници, тази седмица колегите от SamMobile съобщиха, че корейският производител вече има план за отстраняването на проблемите и Fold ще достигне купувачите си още през идния месец.

Снимка 418819

Източник: Twitter / MKBHT

Според изложената информация, от Samsung възнамеряват да внедрят белещия се горен слой на екрана в самия панел, така че потребителите да не могат да го отделят. Именно този слой се оказа най-големият проблем за Galaxy Fold за момента.

Какво разбираме, когато разглобим Galaxy Fold

Какво разбираме, когато разглобим Galaxy Fold

Проблемът не е толкова в самия екран, колкото на друго място

Твърди се, че Samsung също така ще намери начин да затвори малката пролука в сгъвката в горната част на екрана, която, според повечето потребители, събира прах и частици, причиняващи повреда в дисплея.

Снимка 420219

Източник: iFixit

Няма как да знаем дали тези мерки действително ще подобрят издръжливостта на Galaxy Fold, но това най-вероятно ще стане ясно само до няколко седмици.