Последните години определено са трудни за Huawei най-вече заради санцкиите, наложени от САЩ на китайската компания. Докато американските власти обмислят нови наказания за фирми, които работят с нея, в интернет пространството се появи нова информация и кадри на предстоящия им флагман.

Huawei, Nvidia и кои са компаниите, които доминират сферата на AI

Доминацията на Huawei в сферата на AI

Huawei e основен играч

Технологичният производител още миналата година даде заявка, че 2024 ще е по-успешна по отношение на производството и продажби на техните смартфони. Последният модел, който представиха, е Mate 60 Pro - голямото завръщане към премиум смартфоните. Но това беше през август 2023 и вече е крайно време да видим нещо ново.

Toва ново трябва да са следващите модели от Р серията на Huawei, чиято премиера обаче се отложи с известно време. По първоначална информация тя трябваше да е на втори април, но това така и не се случи. И сега все още няма насрочена друга дата.

А това, което знаем до момента по непотвърдена информация е, че Р серията ще се допълни от поне три модела - P70, P70+ и P70 Pro, като е възможно да има и версия P70 Art. Най-характерното ще е панелът с камерите, разположен на гърба на корпуса, който се очаква да бъде в триъгълна форма. Той е с лъскаво покритие, докато гърбът е изцяло матиран.

Очаква се новите модели на марката да са оборудвани с подобрени чипове китайско производство Kirin 9010 и да осигуряват висока производителност, както и впечатляващи характеристики на камерата. P70 вероятно ще бъде с 6.56-инчов извит дисплей, а останалите модели - с 6.76-инчови, пише GSMArena.

Huawei, Vision Pro и готви ли компанията собствени очила за AR/VR

Huawei готви по-евтина Vision Pro алтернатива

Още един влиза в играта

Тази седмица Huawei представиха на събитие новия лаптоп MateBook X Pro 2024 и слушалките FreeBuds Lipstick 2. Разкриха и повече подробности за новата версия на операционната си ситема HarmonyOS Next. Но за нови смартфони нямаше нито дума... Така че вероятно ще трябва да си почакаме още, за да видим новите модели от Р серията.