Huawei има нов проблем и този път не става дума за нова санкция, наложена на компанията от САЩ.

Huawei и как компанията отново завладява пазарен дял в Китай

Huawei отново е в играта и се цели високо

Внимание, Apple

Според The South China Morning Post компанията не може да отговори на търсенето на своята серия Mate 60, която беше обявена в края на август.

Новите телефони смаяха технологичния свят, защото са първите модели на Huawei, които се захранват от собствените 5G Kirin чипове на компанията след линията Mate 40 от 2020 г.

Снимка 632469

Източник: GettyImages

Оттогава правилата за износ на САЩ не позволяват на производители, използващи американска технология за производство на чипове, да доставят определени компоненти на Huawei.

Затова, когато линията Mate 60 беше представена, избухна полемика относно това как най-големият производител на чипове в Китай, SMIC, успя да направи седем-нанометров чип Kirin 9000s за Huawei и това е мистерия, която все още не е разгадана.

Преди Kirin 9000s SMIC беше ограничен до производството на 14-нанометрови чипсети за смартфони.

Снимка 642220

Източник: iStock

В Китай реакцията спрямо Mate 60 беше доста впечатляваща, тъй като потребителите бяха развълнувани да се сдобият с нови 5G телефони на Huawei.

Huawei предложи на потребителите в Китай абонаментен план, който обещава доставка на техния нов телефон от серията Mate 60 не повече от 90 дни след подаване на предварителна поръчка.

От SemiAnalysis посочват, че разликата между предлагането на линията Mate 60 и търсенето няма нищо общо с бройките чипове, произведени от SMIC.

Снимка 631956

Източник: Huawei

Според изданието затруднените доставки на Huawei се дължат чисто и просто на факта, че търсенето е доста високо, тъй като това е първият 5G модел на Huawei от 2020 г. насам.

Huawei, камерните сензори и може ли компанията отново да е световният лидер

Може ли Huawei отново да е световният лидер

Не е изключено

Все пак търсенето на серията Mate 60 не се е върнало към дните преди санкциите, сочат данните на Canalys, които говорят за 2.5 милиона продадени бройки до момента.