Много от приятелите ни в социалните мрежи вече не са хората, които познавахме. Изглежда човешкото напълно си е отишло от тях, превзето от зомбита, вампири и всякакви караконджули.

Хелоуин, COVID-19 и ще провали ли пандемията празника на децата

Ще минем ли без „Лакомство или пакост“ на Хелоуин

Какви са препоръките на здравните власти

Едно обаче ще им признаем - наистина изглеждат страховити и то по много артистичен начин.

Искаме - не искаме, хелоуинската треска постепенно обхваща всички ни. Слава богу, че това е временно състояние. Или пък не е?

Покрай забавната част на целия маскарад, в последните години се наблюдава една опасна тенденция, която често завършва злополучно.

Зъболекари от целия свят предупреждават да не се използва лепило за нокти или инстантно лепило за прикрепване на вампирски зъби за Хелоуин. Те се обръщат към всички, но по-специално към феновете на социалната мрежа за видеосподеляне TikTok.

Снимка 503117

Източник: iStock

Тенденцията да се използват силни лепила по време на Хелоуин, се наблюдава поне от 2018 г., но напоследък се засилва, тъй като все повече хора показват страховитите си лица за католическия ден на Вси светии в социалните мрежи.

Потребителите на TikTok са особено активни, а видеоклипове, които споделят попадат в две основни категории: на хора, които се хвалят със зъбите си, и на хора, които горчиво съжаляват, когато дойде време да свалят фалшивите зъби.

Така например потребителят @the_rorlax naprimer сподели видео, в което казва, че е силно притеснен от факта, че ще се наложи да отиде на зъболекар или в болницата, защото не може да свали изкуствените зъби, прикрепени с лепило за нокти. Нищо че е стоял с препарат за отстраняване на лак върху зъбите си около 20 минути!

"Счупих си зъбите. Почти ги извадих", оплакват се други тиктокъри. "Изводът от тази история е: не използвайте супер лепила", споделят те горчивия си опит.

А ето какво казват зъболекарите в социалната видео мрежа.

Доктор Джули Дейвис от Илинойс сподели видео, в което съветва друг потребител, който трескаво мие красящите го зъби: "Бъдете много внимателни и се обърнете към зъболекаря си, за да ги отстрани безопасно!"

Снимка 503128

Източник: iStock

Доктор Винсън пък, от болницата за деца към Университета по здравеопазване в Индиана заяви пред WISH-TV, че всички лепила, които не са предназначени за използване върху зъби, могат да повредят емайла или да причинят химическо изгаряне. "Ако зъбите не се отлепват лесно, не ги дърпайте. Изчакайте да се отпуснат или се обадете на зъболекар, ако започнете да изпитате болка", каза тя.

Бела Торн, Хелоуин и колко секси е актрисата облечена като Червената шапчица

Костюмът на Бела Торн, който би възмутил всяка баба

Червената шапчица, но за възрастни

Друг зъболекар, д-р Зайнаб Маки, сподели по-безопасен начин за всички, които държат да бъдат вампири. "Първо, не използвайте лепила за изкуствени нокти. То е отровно и няма да се отдели. Вместо него използвайте лепило за протези - то е безопасно и лесно за сваляне. Можете също да ползвате ортодонтски восък. Той няма да задържи зъбите ви за дълго, но ще свърши работа за няколко селфита", пише Fox News.