Зимата въобще не е любимият сезон на косата. Тогава прибавяме студеното и ветровито време към останалите фактори с негативно влияние върху косъма, сред които е и аксесоарът, който ползваме ежедневно - гребенът.

Как да предпазим косата през студените месеци

Как да предпазим косата през студените месеци

За да сме подготвени

Фризьорлката и експерт Елизабет Хикман напомня, че след всяко сресване оставяме по гребена косми, мъртви кожни клетки, бактерии и остатъци от козметични продукти.

И ако не го почистваме след всяко използване, автоматично ги връщаме обратно върху скалпа и косата ни. А това води до куп неприятности...

Снимка 524286

Източник: iStock

Най-честите проблеми, които може да ни навлече мръсният гребен, са коса, която се омазнява по-бързо, както и пърхот. А досадните бели прашинки понякога са доста упорити и за да си спестим главоболията, трябва често да подлагаме най-верния помощник на прическата на щателно почистване.

И не говорим само за премахване на натрупаните по него косми, а за измиване с вода и сапун. Експертите съветват да го правим поне веднъж в месеца и добре да се стараем.

Коафьорите напомнят и че това е само временно решение, защото рано или късно пак ще трябва да се разделим с гребена, който ни служи така вярно.

Прическата, косата, формата на лицето и как да си изберем подходящата

Прически според формата на лицето

Бретон, къдрици или боб - всичко зависи от...

Точно на колко време трябва да се случва това, всеки сам може да прецени. Ако външният му вид вече не ни вдъхва доверие и дори и почистването не помага, значи със сигурност е време за смяна, уточняват от Real Simple.