Бургас и море... Море и Бургас... Какво друго да ни трябва? Наистина не много повече, но пък щом предложенията включват и вкусна храна, вино и забавления, определено не бихме ги пропуснали.

Стобски пирамиди, остров Света Анастасия, Свещарска гробница - местата в България, които отварят след пандемията

3 забележителности в България, които отварят след пандемията

И защо си струва да ги видим

Почти не е за вярване, но е факт. Фестивалът на рибата и виното в Бургас тази година е подготвил всичко това. Просто идеята да удължим дори и за още малко летния сезон няма как да не ни примами. На 9, 10 и 11 септември в морската градина до Експо център "Флора" в Бургас посетителите на фестивала ще могат да опитат вкусна морска храна и подбрани вина.

Кулинарните изкушения определено ще са на фокус, тъй като организаторите са замислили вкусни демонстрации, с които да приковат погледи. Програмата на събитието обаче готви и още изненади за посетителите.

Забавления, игри и много музика обещават да направят преживяването по-запомнящо се. Живите изпълнения на Контрол, Акага, Таралеща, Елица Тодорова и Йордан Марков ще подгряват посетителите за добро настроение, а очакванията са то да се нажежи до лятно оранжево с артистичните програми на над 100 артисти от различни танцови, вокални, музикални състави и формации.

Снимка 586534

Източник: Фестивал на рибата и виното

Но да се върнем на същественото - хапването и пийването. Първото ще е подсигурено от български майстори, които ще приготвят пресни морски деликатеси на живо. За приза "Най-вкусна рибена чорба" пък ще се състезават най-добрите бургаски заведения. За да се определи победителят, на фестивала ще има и жури, което разчита на това, че ще бъде изненадано с най-добрата рецепта и съставки за вкусното ястие.

Но какво е Фестивалът на рибата и виното без виното? От специална селекция чуждестранни и български вина от подбрани изби из цялата страна ще могат да опитат посетителите. Освен това те ще могат да чуят и някои малки тайни - а именно с какво е най-подходящо да съчетаваме морската храна.

Сьомга, готвене и защо да не махаме кожата на рибата

Защо да не махаме кожата на сьомгата

Всяка част от тази риба може да се ползва

Фестивалът на рибата и виното 2022 е от 17 ч. на 9 септември, а на 10 и 11 септември от 11 до 23 ч. Мястото е парк "Приморски" (до Експоцентър "Флора") в Бургас, а входът е свободен. Повече информация за събитието има тук.