След като въведе платформата за запознанства Facebook Dating, компанията на Зукърбърг продължава да работи усилено по портфолиото си с услуги за запознанства.

Facebook Dating, новата опция за запознанства на социалната мрежа  и какво ни предлага тя

Ползваме Facebook и като сайт за запознанства

Дълго чаканата опция за запознанства скоро и в нашия телефон

Този път става въпрос за приложение на име Sparked, което позволява на потребителите да провеждат кратки четириминутни срещи с непознати от цял свят, пише The Verge.

Ако първата среща мине добре, двойката потенциални партньори получават възможност да си уговорят и втора среща, за която ще имат на разположение 10 минути.

Снимка 526854

Източник: Sparked

Принципът, по който Sparked ще свързва два профила, засега остава неясен. Възможно е да бъде базиран на данните, които Facebook вече има за всеки от близо трите си милиарда потребители.

За това загатва и фактът, че няма да имаме възможност да прелистваме през стотици чужди профили, както правим в Tinder, нито ще можем да си изпращаме съобщения.

Фокусът на Sparked е да предоставя безопасна среда за "видео запознанства с любезни хора", като за тази цел всеки профил ще преминава през проверка от човек, преди да бъде допуснат.

Снимка 526855

Източник: iStock

Част от изискванията са всеки потребител да опише качествата си, които го определят като мил и любезен.

Потребителите ще могат да отбележат дали искат да срещат мъже, жени или транссексуални.

Ани Акопян, Сузи Шин, студио Thinko, Amazon Dating и приложението за запознанства на Amazon

Какво да очакваме от приложението за запознанства на Amazon

Върши ли работа или не

Sparked ще е напълно безплатно и вече се тества в САЩ. Засега не е ясно кога ще бъде пуснато официално в магазините за приложения.