Промените във Facebook в последните месеци са непрекъснати и осезаеми за всички потребители на социалната мрежа. От една страна са всички реклами и спонсорирано съдържание, а от друга - акцентът върху все повече новинарско съдържание.

И в резултат на промяната в алгоритмите, които решават какво да се появи в newsfeed-a ни, информацията от профилите на нашите приятели, става все по-оскъдна. В замяна на това социалната мрежа ще ни се реваншира с осигуряване на нова възможност за запознанства.

Facebook Dating е най-новата опция, създадена по подобие на Tinder и други подобни приложения за онлайн свалки. Тя не съществува като отделно приложение, а е част от основното, както Marketplace например.

Снимка 441931

Източник: Facebook / Lwin Htut Kyaw

В четвъртък, 5 септември, Марк Зукърбърг обяви в профила си официалното пускане на новата опция на социалната мрежа. За нея се спомена за пръв път на конференция на компанията в края на април, а сега вече е факт - първо само в САЩ, след това за 20 други страни, а скоро и за всички потребители.

"Развълнуван съм да видя как Facebook Dating ще помогне на хората да се намират един друг и да се обичат благодарение на общи интереси, групи и събития. Още от самото начало работи с експерти по киберсигурност, за да го направим сигурно и да предложим пълен контрол", написа Зукърбърг.

Снимка 441930

Източник: Facebook / Katerina Satori

За да използваме възможността социалната мрежа да ни намери евентуална половинка, трябва да имаме навършено пълнолетие и да създадем нов профил, който е отделен от основния ни във Facebook

С помощта на специални алгоритми ще ни се предлагат евентуални партньори от списъка с приятели или извън него на базата на общи интереси, споделени в социалната мрежа, както и такива, които сами попълваме в профила си, пише The Sun.

Facebook, Марк Зукърбърг, Facebook Dating, Secret Crush и още промени в социалната платформа

Facebook ще помага да си намерим половинката

И какво още се променя в социалната мрежа

Когато решим, че сме си харесали някого, му даваме лайк и изпращане съобщение. Facebook Dating има опция и за Secret Crush, с която оставаме анонимни, докато и обектът на желанията ни не ни включи в списъка с тайните си тръпки.