Отново дойде времето на ваканциите и пътуванията. Размечтаваме се за лежерни дни край морския бряг или някое приключение, изпълнено с голяма доза адреналин. Правим резервации, стягаме багажа и с любимия човек сме готови да трупаме нови спомени.

Всичко на пръв поглед звучи страхотно, но може в последствие да не се окаже толкова страхотно, ако сме прясна двойка. Еуфорията ни е завладяла, хормоните бушуват. Сигурни сме, че с този човек бихме отишли на края на света. А дори Слънчев бряг се оказва прекалено далеч и си тръгваме прекалено разочаровани.

Ето ги и причините за това разминаване между очаквания и действителност. Правим само малка уговорка - всяка двойка е различна и никое правило в любовта не е общовалидно.

Снимка 427229

Източник: iStock

Според проучване на сайт за резервации, най-добре да изчакаме поне седем месеца от началото на връзката си, за да предприемем първата съвместна почивка. В противен случай рискуваме да бъдем сред онази 1/5 от двойките, които се разделят, защото са прибързали с преживяванията.

За някои първата съвместна почивка се превръща в най-кошмарната в живота. Други просто виждат в партньора си неподозирани черти от характера, които му дават знак, че може би това не е правилният човек.

Снимка 427227

Източник: iStock

Нетолерантност, липса на взаимно привличане, невъзможност за правене на компромиси, ниска хигиена - това най-често ни отблъсква. Негативните черти на характера е по-възможно да преглътнем в забързаното ежедневие, но когато сме на почивка и няма какво друго да правим, акцентираме точно върху тях.

Rent a Finn, безплатната ваканция във Финландия и какво ще научим от местните

Как да си направим безплатна ваканция във Финландия

Една страхотна оферта

Сексуалните преживявания вероятно също ще ни разочароват. Особено ако сме си представяли, че ще прекараме по-голямата част от почивните дни в леглото, а накрая се окаже, че това време оползотворяваме в социалните мрежи например, пише Daily Mail.

Снимка 427228

Източник: iStock

Ваканциите винаги се превръщат в тест за една връзка. Дори да сме заедно от години и да продължаваме да сме влюбени, а ежедневните навици да са просто рутина, стресът може да ни изиграе лоша шега и да си спретнем някое скандалче - ей така, за разнообразие. Но ако имаме здрава основа, подобни ситуации не биха я разклатили.