Не се бяхме замисляли, че повечето домашни любимци живеят живот, на който хората искрено завиждат. Поне що се отнася до кучетата и котките, поданици на британската кралица.

Инфарктът, сърдечният удар, кучетата и как домашните любимци удължават живота ни

Изглежда кучето удължава живота ни

Каква е връзката между инфаркта и кучето

Това показват резултатите от проучване, направено във Великобритания по случай Световния ден на животните (4 октомври). В анкетата са взели участие 2000 британци.

Повече от половината собственици на домашни любимци казват, че техните четириноги приятели получават повече обич от тях. А една трета от участниците смятат, че техните партньори предпочитат компанията на своя космат приятел пред тяхната.

Междувременно един на всеки 20 признава, че половинката му публикува повече снимки на своя домашен любимец в социалните мрежи, отколкото на негови. А това ако не е удар по кръста.

Снимка 499408

Източник: iStock

Поради тези причини не е изненадващо, че 47% от хората желаят да разменят живота си с този на своя домашен любимец. Това би им позволило да спят където искат, да получават много лакомства и да мързелуват, вместо да ходят на работа. Други причини хората да искат живота на своите домашни любимци са липсата на стрес, фактът, че няма да им се налага да плащат сметки, да водят трудни разговори или да вземат важни решения.

Разменяйки живота си с този на своя домашен питомец, човек също така ще може да се разхожда щастливо, да се сгушва на удобни места, да получава купища прегръдки и да се радва на безусловната любов на стопанина си.

Снимка 499414

Източник: iStock

Изследването, направено от SPANA, подчертава разликите между живота на домашните любимци в Обединеното кралство и този на животните в развиващите се страни, включително липсата на достъп до ветеринарни грижи.

„Изглежда, че нашите домашни любимци имат доста комфортен живот и е естествено да изпитваме завист към котка или куче, които дремят пред огъня", каза Джефри Денис, главен изпълнителен директор на SPANA, цитиран от Daily Star