Работата от вкъщи може и да разми границите между работно и почивно време, но донесе и много позитиви. Затова и поетапното завръщане в реален офис не се приема добре от много хора. Освен "официалните" обяснения за това - по-продуктивни сме вкъщи, не губим време в транспорта, има и доста тайни такива. Ето някои от тях според Fast Company.

Снимка 533813

Източник: iStock

Домашният любимец

Обстоятелствата превърнаха кучетата, котките и дори рибките в наши "колеги" по време на работата от вкъщи. Идеята да ги изоставим по цял ден и да ги лишим от грижите си се вижда непосилна за много хора. Особено за онези, сдобили се с домашен любимец именно по време на пандемията.

Снимка 534132

Източник: iStock

Физическата форма

Цял ден вкъщи и излизане само от време на време, колкото да се запасим с храна и най-необходимото - това е сигурна рецепта да натрупаме някой килограм. Или пък усилени тренировки с помощта на мобилни приложения или видеа в YouTube плюс джогинг на открито, когато успеем. Към която и от двете категории да спадаме е ясно, че вече сме различен размер дрехи. А покупка на на нови, с които да се появим в офиса, точно в този момент не ни се струва удачна инвестиция.

Снимка 301501

Източник: iStock

Сиестата

Много хора преоткриха следобедната дрямка, на която последно са се наслаждавали в детската градина. Тя не само повишава продуктивността, но и е добра за здравето ни - физическо и психическо. Завръщането в офиса би ни я отнело.

Снимка 514700

Източник: iStock

Страничните доходи

В несигурни времена като глобална пандемия много хора търсят начини да печелят допълнително. Така си подсигуряват не само допълнителни средства, но и известно спокойствие, че винаги имат някакъв доход. Работата от 9 до 5 в офиса ще ги лиши от подобни възможности.