За да внесем свежест в интериора на дома си единственият вариант не е да го пребоядисваме. Освен в случай че имаме желание и за това, разбира се.

Авокадо, авокадово дърво и как да си го отгледаме у дома

Как да си отгледаме авокадово дърво у дома

В началото бе само ядката

Растенията обаче са нещо друго, с което можем да допринесем за малко повече настроение вкъщи. Следващите три например, подбрани от House and Garden, са все стайни и дори съвсем в тенденцията за 2023 г. при домашните растения.

Дърво стрелиция (Strelitzia nicolai)

Това величествено дърво е от Южна Африка, където можем да го видим почти навсякъде. Да го имаме в дома си обаче не е невъзможна мисия, дори напротив. Нужно ни е само достатъчно пространство.

Тези стайни дървета отново са популярни, също и сред знаменитостите. Ема Чембърлейн например се грижи за дървото си стрелиция, което е решила да постави в спалнята.

Африканска теменужка (African violet)

В случай че нямаме нищо против да внесем малко носталгично усещане в дома си, то една африканска теменужка би била едно добро допълнение.

Тя обича влажни пространства и вирее на светли и топли условия. Предимство ѝ е, че може да цъфти често. Освен това се предлага и в голямо разнообразие от цветове, с които можем да освежим домашното пространство.

Маранта (Maranta leuconeura)

Това тропическо растение, което идва от Южна Америка, е интересно заради начина, по който изглежда, когато листата му се сгъват през нощта - като молитвени ръце.

Слънчогледи, цветя или кои са любопитните факти за растението

Какво не знаем за слънчогледа

Най-високият слънчоглед се намира в Германия

За марантата са подходящи тропически условия и ярка, непряка светлина. Растежът ѝ може и да отнема време, но определено внася доза зелена свежест в дома.