Samsung e лидер и пионер в иновациите при екраните, и, разбира се, един от основните виновници за бурния растеж на нишата на сгъваемите смартфони през последните години. 

Samsung Galaxy Z Fold 4 и каква е реалната производствена цена на сгъваемия смартфон

Каква е производствената цена на Samsung Galaxy Z Fold 4

Нелоша печалба за Samsung

По време на изложението CES 2023, което започна тази седмица, корейската компания показа няколко доста впечатляващи концепции за екрани, като може би най-интересната сред тях е Flex Hybrid. 

Става дума за OLED панел, който може хем да се прегъва, хем да се изтегля посредством специален механизъм. 

Снимка 601233

Източник: Samsung

Прототипът, който показа Samsung, може да се сгъва отляво, а отдясно екранът се издърпва чрез подвижна шина, за да придобие финален размер от 12.4 инча в пропорции от 16:10. 

Без да е изтеглена шината, отвореният формат е с диагонал от 10.5 инча и пропорции от 4:3. 

Освен Flex Hybrid, Samsung демонстрира и Flex Slidable Duet и Flex Slidable Solo - концепция за още по-голям екран, който може да се издърпва или от едната, или от двете страни на устройството. 

Снимка 601232

Източник: Samsung

Максималната площ тук е 17 инча, което е напълно достатъчно за работа, гледане на филми и всичко останало, което правим на лаптоп или компютър. 

Екраните на Samsung изглежда ще бъдат ползвани и при автономните автомобили, като по време изложението очакваме да видим цялостен кокпит, при който шофьорът разполага с 34 и 15-инчови екрани. 

Снимка 601231

Източник: Samsung

Засега не е ясно в точно какви устройства ще бъдат внедрени тази технологии, а и не очакваме това да се случи в близката година-две. 

Counterpoint Research, Apple, Samsung и какви са резултатите от продажбите на телефони през третата четвърт на 2022 г.

По-скъпи или по-евтини смартфони купувахме през 2022 г.

Как става това

Все пак обаче е интересно да получим поглед над предстоящите иновации при мобилните устройства.