Астрономическата есен е вече тук, времето постепенно захладнява и е време за промяна не само в гардероба, но и в прическата. Както всеки сезон, така и този идва с актуалните за него тенденции. Ето и кои са те при дамите.

Къси етажи

Този тип подстрижа стана актуална в последните месеци и ще продължи да бъде и през следващите. Основното й предимство е, че изисква минимална поддръжка, ако сме с чуплива коса, която предпочитаме да носим естествена.

Вълните и къдриците са ни гарантирани с минимални усилия, а и постигаме по-добър обем. Това се хареса на редица звезди, сред които и Селена Гомес и Дженифър Лопес.

Много къси прически

Още една тенденция, която се зароди по време на самоизолацията и няма да сбъркаме, ако заложим на нея и през есента. Разбира се, доста късата коса не отива на всяка жена, но няма как да разберем, ако не експериментираме.

Бунтарската и момчешка визия отново носи предимството на минималната поддръжка, като ще се нуждаем само от някой оформящ продукт, като гел или крем. Освен това, тази прическа е перфектна, ако се нуждаем от драстична промяна и ново начало.

Дълги етажи

Ако да отделяме време да оформяме косата си всеки ден не ни представлява никакъв проблем, то тази женствена прическа е за нас. Най-добре е да я оформяне на нежни вълни, точно като Меган Маркъл.

Боб

Тази прическа сякаш е вечна и актуална за всеки следващ сезон. За съжаление, не е подходяща за всеки тип коса, защото ако нашата е тънка и чуплива, ще трябва ежедневно да я привеждаме в приличен вид.

Косата с дължина до брадичката или пък асиметрична и малко по-дълга е класическа тенденция, която ни дава свобода. Как точно да бъде оформена косата ще прецени нашия фризьор, а ние избираме дали да я носим права или къдрава, предава InStyle.

Дълга, лъскава и права

Ако имаме дълга и здрава коса като от реклама, сега е времето да я покажем. Независимо дали е естествено права или трябва да играе пресата, задължително трябва да завършим визията си с продукт, който да й придаде допълнителен блясък.