BMW вече може да се похвали с впечатляваща гама от електрически автомобили и като всяка сериозна компания, не спира да вади нови модели в духа на последните тенденции.

BMW i4, новият електромобил на марката и как ще конкурира Tesla

BMW представи конкурент на Tesla Model 3

Силният коз на баварците

Германският гигант наскоро показа концепциите си за два електрически модела - велосипед на три колела и тротинетка, създадени с идеята за бързо и удобно предвижване в града.

Едно от най-цените им качества е, че се задвижват с помощта на батерии, които могат да се демонтират и да се зареждат вкъщи.

Снимка 540975

Източник: press.bmwgroup

Както самото име подсказва, триколката Dynamic Cargo е подходяща за транспортиране на леки товари, деца и други. Върви с набор от модулни приставки, в зависимост от вида на багажа.

Снимка 540970

Източник: press.bmwgroup

Dynamic Cargo разполага с голямо единично предно колело плюс чифт въртящи се задни оси, които му позволяват да се държи стабилно на пътя, дори и на завоите.

Тротинетката Clever Commute е по-скоро за забързаните професионалисти, които са почитатели на екологичните всекидневни пътувания от дома до офиса и обратно.

Снимка 540972

Източник: press.bmwgroup

Моделът е доста комбинативен, защото може да се сгъва и да се побира в по-малки багажници - като този на Mini Cooper.

Снимка 540973

Източник: press.bmwgroup

Спокойно можем и да го гушнем под мишница, за да се качим заедно в метрото. Или да го държим под бюрото, докато сме на работа. Просто перфектен.

Тест драйв, BMW M550i и каква е приликата му със смирен монах

BMW M550i - тънката граница между смирение и прегрешение

Ето как се влиза в грях по лесния начин

От Robb Report съобщават, че от BMW вече работят по въпроса с лицензите на двете си електрически изобретения. И ще ги пуснат в производство, след като получат всички необходими документи. Едва ли ще им отнеме много време.