Biomega е датска компания, занимаваща се с производството на велосипеди, така че не бихме могли да очакваме да представят автомобил. Те обаче направиха точно това, а отгоре на всичкото творението им е електрическо.

Казва се Biomega EV и засега е просто концепт, което е тъжно, имайки предвид, че изглежда доста интересно и със сигурност би привлякъл интерес на пазара. Добрата новина е, че създателите му имат намерение да го лансират в сериен вид, а цената ще бъде 20 000 евро.

Снимка 445557

Източник: Biomega

Всичко около колата на Biomega се върти около пълното оползотворяване на вътрешното пространство и скандинавския минимализъм. Колкото до техническите спецификации, те не са нищо особено - максимална скорост от 130 км/ч, мощност от 82 к.с. и максимален пробег с едно зареждане от 160 километра.

Снимка 445558

Източник: Biomega

Една от най-странните черти на необикновената кола е липсата на нещо, което напомня радиаторна решетка в предната част. Ясно е, че електромоторите нямат нужда от функционираща такава, но все пак тя е най-изразителното нещо във всеки автомобил. Тук на това място има просто едно прозрачно стъкло. За фарове са предвидени 8 мощни светлодиода, врати няма, а джантите са покрити със специални капаци, за да се подобри аеродинамиката.

Страничните огледала също са елемент от миналото според Biomega, защото на тяхно място са монтирани елегантни камери. Същото важи и за кръглия волан - тук той е с правоъгълна форма.

Honda E - нестандартен дизайн и солидна мощност в компактен електромобил

Новият електромобил на Honda - нестандартен и със солидна мощност

Honda E се очаква на пазара през 2020 г.

Ако Biomega спази обещанието си, има защо да се вълнуваме, тъй като това ще се превърне в най-достъпния електромобил на пазара