Ако попитаме запознатите къде в Европа е най-хубавата бира, вероятно ще получим някой от следните отговори: Чехия, Белгия, Германия. В последната се славят с Октоберфеста си, в първата пък от дълги години са популярни бирените спа центрове.

Октоберфест, Мюнхен и завръщането на фестивала на бирата в Германия

Ще има ли тази година Октоберфест

И колко ще струва халбата с бира на фестивала

"В повечето такива в Чехия става дума повече за бира, отколкото за спа - тъмни помещения, неонови светлини, все едно сте в пъб. Това не е нашата идея за успокояващо спа преживяване", казват от.

Затова WeWantMore решават да направят първото бирено спа в Белгия. Bath & Barley се намира в Брюксел и предлага спа процедури с бира, като най-популярни са ваните, където клиентите се отпускат във вода, в която е киснат хмел, малц и други ароматни билки.

Снимка 592882

Източник: WeWantMore

За да създадат едно истински отпускащо преживяване, дизайн студиото се спират на неутрална цветова палитра, на естествени материали като варовик, дърво и слама, както и мед и стъкло, които напомнят за пивоварските традиции на Белгия, съобщават ни от Dezeen.

Снимка 592878

Източник: WeWantMore

Bath & Barley се разполага на два етажа, като на долния са популярните вани, които предлагат наистина приятно преживяване, ако отидем с компания.

Снимка 592880

Източник: WeWantMore

Между тях са разположени кранове с наливна белгийска бира, достъпна за всеки, отпуснал се във ваните.

Снимка 592881

Източник: WeWantMore

Особено приятна ни се струва залата за дегустация, където таванът над каменните маси е направен от цели снопове ечемик.

Снимка 592879

Източник: WeWantMore

Там клиентите могат не само да дегустират различни видове бира, но и да изберат видовете хмел, които да ползват за ваната си.