Свикнали сме с идеята, че луксозните марки създават мода и козметика предимно за известни и влиятелни личности, които разбира се, могат да си ги позволят. И понеже въпросните личности (почти) винаги се глезят с най-доброто според стандартите си, е съвсем естествено да правят същото и за совите наследници. Затова и едва ли е изненада, че една от най-луксозните и скъпи марки в световен мащаб излезе с нова линия козметични продукти за бебета.

3 козметични продукта, от които изобщо не се нуждаем

3 козметични продукта, от които изобщо не се нуждаем

И коя е ефективната им алтернатива

Всъщност Dior и преди са пускали козметика за най-малките, и то още през 1970 г. Сега обаче марката е готова с изцяло подновена цялостна грижа за най-нежната кожа.

Продуктите от линията Baby Dior са четири на брой, като първият представлява "ароматизирана вода", наречена Bonne Étoile. Нескромната ѝ цена е цели 230 долара, но пък и опаковката си я бива - бутилката може да бъде както в пастелен розов цвят, така и в ментовозелен. Колкото до аромата - основните нотки са круша, дива роза и бял мускус.

Също плодов, по-точно на круша, е ароматът и на втория продукт - овлажняващият крем за лице и тяло Le Lait Très Tendre, който се предлага за 115 долара.

Най-евтини (ако можем така да ги неречем) са останалите два продукта от линията. Това са почистващата пяна за лице, тяло и коса La Mousse Très Fondante, с която марката обещава да "превърне къпането на бебето в ценен момент", и почистващата вода L'eau Très Fraîche, която пък е "съставена от 98% съставки с естествен произход". Цената и на двете е 95 долара.

Франсис Къркджиян, който от около година е директор в Dior, споделя, че отдавна е фен на предишната продуктова козметична линия за бебета. Тъй като обаче е била спряна от продажба още преди време, решава да я върне на рафтовете. По този начин той иска и да отдаде почит на дизайнера Кристиан Диор, за когото казва, че е имал щастливо детство.

Използваните памперси и могат ли да бъдат рециклирани по-бързо

Големият пробив в рециклирането на памперси

Ето какво показва ново проучване

Продуктите Baby Dior могат да бъдат намерени в избрани бутици на марката, както и на сайта ѝ.