Ако сме сред феновете на авокадото най-вероятно знаем как да изберем точно това, което е перфектно узряло за консумация на момента. Е, винаги може да се окажем и малко разочаровани, но знаем и как да го накараме да поомекне.

Авокадото, зелените плодове и как да узреят по-бързо

Трикове, с които авокадото узрява по-бързо

Когато нямаме време да чакаме

Ако обичаме да си приготвяме авокадо тост или гуакамоле, със сигурност знаем и че трябва да сложим костилката на авокадото в намачканата му вътрешност, за да я предпазим от потъмняване.

Но ако сме разрязали едно голямо авокадо и впоследствие установим, че няма да можем да го консумираме цялото, изниква въпросът как да го съхраним правилно до следващия път, когато ни се дояде. А отговор получаваме от едно кратко видео в Instagram.

В профила на Whole30, където можем да открием и много други полезни съвети, виждаме, че разрязаното авокадо си остава зелено и свежо до два дни, ако го държим в съд със студена вода в хладилника.

Авокадото, калориите, кръвните съсиреци и още неприятности от консумацията на плода

5 нежелани ефекта от авокадото

Още един кулинарен герой, който не е перфектен

Няколко видеа по-надолу откриваме и три други начина да предотвратим потъмняването на разрязаното авокадо - като го полеем с малко зехтин или лимонов сок или го съхраняваме допряно до разрязана глава лук. Е, това води и до съответната промяна във вкусовите му качества, която не настъпва, ако изберем метода с водата.