През 2022 г. имаше няколко нови модела iPad: iPad Air през пролетта, регулярен модел от 10-ото поколение и iPad Pro в края на октомври.

Apple iPad и кога ще видим сгъваем таблет от Apple

Задава се сгъваем iPad - при това доста скоро

Преди сгъваемия iPhone

Тази година Apple все още не е представила нов таблет, макар че все още има някаква вероятност да го направи - през октомври.

Дори и това да се случи обаче, може би е най-добре да изчакаме до догодина, освен ако наистина не ни трябва нов таблет сега и веднага.

Снимка 591637

Източник: Apple

Скорошни публикации от Марк Гърман от Bloomberg сочат към нова линия модели iPad Pro, идващи през 2024 г. с най-широката гама от актуализации от години насам.

Тези промени могат да включват OLED дисплеи, нови аксесоари за клавиатура и нови M3 процесори, подобни на това, което Apple се очаква да представи в следващото си поколение Mac.

Изключително надеждният анализатор на Apple Минг-Чи Куо също наскоро добави, че нови iPad модели от какъвто и да е вид са малко вероятни тази година.

Снимка 528142

Източник: Apple

Оценката на CNET e, че в момента няма "перфектен" iPad.

Най-достъпният iPad mini е с доста остарели детайли, а именно Lightning порт вместо USB-C, както и значително по-стар процесор.

iPad от 10-то поколение е доста по-скъп и все още използва по-старото първо поколение Pencil, както и базовия му сродник, което е странно.

Снимка 592580

Източник: Apple

Моделите iPad Air и Pro пък нямат подобреното разположение на предната камера, каквото е при регулярния iPad 10.

Според последния бюлетин на Gurman 13- и 11-инчовите iPad Pro модели, които се очакват през следващата година, най-накрая ще преминат към OLED дисплеи вместо Mini LED - ход, който компании като Samsung вече направиха за своите таблети.

Meta, LG, Apple и разработката на конкурент на Vision Pro

Meta и LG предизвикват Apple

VR конкуренция

Все пак за потребителите с по-ограничен бюджет миналогодишният модел от 10-то поколение е нелош избор, ако може да се намери по време на разпродажба и сезонни намаления, съветват CNET.