Малко преди Apple да представи Vision Pro, Meta представи нов Meta Quest хедсет за виртуална реалност.

Илон Мъск за Apple Vision Pro - нова доза подигравки от милиардера

Илон Мъск отново не спести подигравките си с Apple

Apple Vision Pro или халюциногенни гъби - за Мъск разликата е в цената

Въпреки че Мeta Quest е в доста различна категория спрямо Vision Pro, Зукърбърг изглежда има амбициозни планове да се конкурира с Apple в областта на премиум VR очилата и вече имаме още доводи за това.

Според доклад, споделен от UploadVR, Meta и LG са се обединили, за да работят заедно по бъдещи версии на хедсета Quest Pro.

Снимка 590710

Източник: Meta

Първоначално се смяташе, че Meta преговаря само с LG Display, дъщерния доставчик на дисплеи на LG. Въпреки това, новата информация предполага, че преговорите са довели до "много по-широко партньорство" с други дъщерни компании на LG.

LG Electronics ще отговаря за сглобяването на новите очила, докато LG Energy и LG Innotek ще доставят батерии и други компоненти.

Разбира се, Micro OLED дисплеите ще бъдат доставени от LG Display.

Снимка 620628

Източник: Meta

Това означава, че LG ще има доста голямо влияние върху това как е направено устройството.

Докато Apple се фокусира върху предоставянето на премиум изживяване с Vision Pro, Meta изглежда се интересува както от премиум, така и от базови сегменти.

Източници от индустрията твърдят, че очилата на Meta и LG се очаква да бъдат пуснати на пазара през 2025 г. с цена от около 2000 долара.

Настоящият Meta Quest Pro струва 999 долара, така че е вероятно и двете компании да инвестират в по-мощен хардуер, за да се конкурират с Apple Vision Pro.

Meta Quest 3 VR и какво предлага новият VR хедсет

Meta vs Apple - Зукрбърг обяви новия Quest 3 VR

В двубой с Apple

В същото време Meta скоро ще пусне по-достъпната Meta Quest 3 за само 499 долара.