От години се говори, че Apple активно работи по сгъваем iPhone, но за момента няма нито един достоверен знак за прогреса на компанията в тази посока, нито пък се е появявал достоверен прототип. 

Apple, iPad и 16-инчовият таблет, който компанията готви за догодина

Огромният iPad Ultra, който Apple готви за догодина

По-голям от лаптоп

Изненадващо или не, преди да видим сгъваем iPhone, най-вероятно ще станем свидетели на първи сгъваем iPad. 

Това сподели преди няколко дни в Twitter анализаторът Минг-Чи Куо, който обикновено не бърка в прогнозите си по отношение на Apple. 

Снимка 472146

Източник: Apple

По негови данни подобен продукт ще излезе на пазара още през следващата година, като новият iPad в известна степен ще цели да компенсира спада в продажби на таблети на Apple, който според Куо през 2023 г. ще е около 10-15%. 

Не е известно към коя серия iPad ще спада новият сгъваем таблет, което ни кара да мислим, че е възможно той да постави началото на изцяло ново портфолио. 

Снимка 591634

Източник: Apple

За това свидетелства и фактът, че въпросната джаджа ще е с вградена изваждаща се стойка, с каквато не разполага нито един модел до момента. 

Apple, iPad, JerryRigEverything и защо да не си купим най-новия таблет

Защо да не си купим най-новия iPad

Това не е нормално

Все пак е трудно да вникнем в логиката на това сгъваемият таблет да излезе преди iPhone със сгъваем дисплей, но със сигурност в идните месеци ще научим повече по въпроса.