Яхтите със сигурност са един от символите на благосъстояние, но сега от хоризонта с луксозни придобивки наднича една нова и доста интересна идея, която успя да привлече вниманието ни.

В последните месеци наложителната самоизолация доведе до доста иновативни решения как точно да се случи тя, без съвсем да променим начина си на живот. Е, не сме си и представяли идея като самостоятелна плаваща хотелска стая, но ето че някой и за това се е сетил.

Anthenea е мобилен дом по вода, който се предлага в няколко варианта за нуждите на всеки. Идеята е на архитекта Жан-Мишел Дюкансел, който се е вдъхновил от подобното приспособление, което видяхме във филма за Джеймс Бонд от 1977 г. "Шпионинът, който ме обичаше".

Снимка 490980

Източник: Anthenea

Плаващата къща не използва никакво гориво, захранва се единствено със соларна енергия и изхвърля единствено пречистена вода. Това я прави 100% екологична. Използва специално закрепване за морското дъно, което не уврежда по никакъв начин екосистемите и околната среда.

Плаващите къщи на Anthenea са акостирани на френския бряг край Бретан, откъдето можем да си ги наемем за една по-различна морска обиколка. Наемът е между 250 и 400 хиляди евро без допълнителните такси.

Снимка 490983

Източник: Anthenea

Всички хотелски стаи предлагат 360-градусова подводна гледка, спалня и всекидневна, както и място за отдих над повърхността на водата, където спокойно можем да събираме тен напълно необезпокоявани.

Lamborghini, новата яхта на марката Lamborghini 63 и какво получаваме за 3.4 милиона долара

Lamborghini 63 - суперавтомобил, който се движи по вода

Удоволствието не свършва на сушата

Предлага се и бизнес вариант, в който има обособена зала за най-нестандартните бизнес срещи, които някога сме провеждали. В SPA варианта пък можем да се насладим на различни процедури във възможно най-успокояващата среда, предава House Beautiful.