Както не една и две други тенденции, веганството често прекрачва границите на разумното и се превръща в мания.

Мания не само да се храним единствено с продукти от растителен произход, но и мания да покажем това свое решение на света. Ако бъде по най-нестандартния начин, още по-добре.

И така стигаме до момента, в който говорим за чехли, които много ни наподобяват на... маруля. И на лист червено зеле.

Дизайнерът Матс Ромбаут, който има едноименен бранд за обувки, отново изненада с хрумка. Някои от моделите му са притежание на звезди като Бела Хадид, но последният е насочен към друга група потребители - веганите.

Самият Ромбаут също е веган. А марулените чехли са неговата интерпретация на идеята за обувки, които не са направени от нищо животинско.

Тъмнозелени подметки и яркозелена горна част, която повече наподобява желе, но с малко повече въображение бихме се съгласили, че е подобие на лист маруля.

Чехлите всъщност са само една малка част от един по-голям и не по-малко интересен проект на дизайнера. Той включва няколко веган фигури на обувки.

Те обаче не са са продажба, а са просто експонати от нестандартна изложба. Марулените чехли пък са лимитирана серия - 50 броя на цена 122 долара. А от броени дни в продажба е и новият модел на марката - с червено зеле, пише Vogue.

Най-скъпите обувки в света

Най-скъпите обувки в света

Милиони, милиони струват

Веган обувките не са нещо ново в света на модата. Идеята за обувки от изцяло растителни материали бе припозната от много марки, но те с епридържат към доста по-стандартни на външен вид модели. А тук търсеният ефект със сигурност е и провокация.