Скъпи, скъпи, колко скъпи могат да бъдат едни обувки? Ами доста. По-конкретно - 17 милиона долара. Такава цена бе обявена за най-скъпия чифт, пуснат в продажба преди дни.

Къде другаде, освен в Дубай, меката на разточителния лукс. Обувките са дело на местния бранд Jada Dubai съвместно с Passion Jewellers и бяха представени официално в края на миналия месец. Засега обаче купувач не се е появил.

Снимка 381959

Източник: Facebook / Thinkinstitute

Със сигурност можем да направим много по-смислени покупки, ако имаме един 17 милиона долара в банковата си сметка. Но този чифт токчета не бива да се подминава с лека ръка като поредната лудост. Най-малкото защото е истинско произведение на изкуството.

Естествена кожа със златно покритие, коприна и 236 диаманта, включително по един 15-каратов в предната част на всяка от обувките. А от вътрешната страна - името на марката, изписано със златни букви. Създаването на този чифт отнема девет месеца.

Прототипът на най-скъпите обувки е създаден в Италия, а при желание някоя дама да се сдобие с чифт от тях, ще бъдат изработени по поръчка. В противен случай ще останат просто като впечатляващ експонат, изложен в седемзвездния Бурж Ал Араб, предава Daily Mail.

Създателите на обувките обаче са убедени, че купувачи бързо ще се намерят, защото Дубай и арабските емирства милионерите и милиардерите са много и със сигурност някои от тях искат да поглезят дъщерите и жените си царски.

Бела Хадид в обувки на българска марка

Бела Хадид в обувки на българска марка

By Far са любими и на други знаменитости

Фактът, че това не е първият доста скъп експеримент на дубайската марка, която създава само обувки с диаманти ни кара да вярваме, че купувачи и този път няма да липсват.