За да скрием новопоявилите се корени, след боядисване, често пъти се налага да сме повече изобретателни и не по-малко практични. Честото боядисване уврежда косата, а нетърпението до следващото посещение при фризьор може да се избегне с тези пет универсални и стилни предложения.

1. Плитка в косите
Тя е актуална тенденция в прическите, на страни, в кок или като диадема. Може уверено да я използвате като изискан начин, за да скриете новоизрасналата тъмна коса.

2. Накъдрената коса
След като накъдрите косата си я срешете, ако искате да постигнете ефектен и небрежен вид на прическата. По този начин нюансите в косата се преливат един в друг и никой няма да забележи тъмните "корени".

3. Ефирни и цветни шалове в косата
Носенето на шал е модерен и стилен начин да прикрием „корените“. Може да го носите като лента, около кок, вързан на опашка, или пък да завържете краищата на шала отгоре на главата, така ще пулучите панделка, която пресъздава познатото ретро излъчване.

4. Лента (диадема) за коса
Ако т.нар. "корени" ви притесняват и ви трябва стилен и практичен камуфлаж – използвайте лента за коса или диадема, която не само ще подчертава подобаващо прическата, но и ще допълва ежедневното ви облекло. Другият оригинален и модернен начин е да сложите бижу в косите.

5. Придайте обем на косата
Придаването на повече обем на косата, чрез топиране или изсушаване с дифузер, е удобен и сигурен начин, че „корените“ ще останат скрити в косите ви за околните. Изсушете косата със сешоар и топирайте отпред. След това хванете косата на конска опашка или я съберете в небрежен кок.

Източник: Труд