Дълги чорапи - е, скъпи дами, бъдете сигурни, че есен-зима 2010 на мода отново се завръщат малко позабравените дълги чорапи, които стигат чак до... коляното. Спомнихте си ги, нали? Независимо дали са едноцветни, на райета, на квадрати и т.н., то бързичко си вземете поне един чифт и можете да сте убедена, че ще бъдете в крак с модата и няма да останете незабелязана.

Шапки - носенето на шапки не е задължително само, когато ви е много студено. Напротив! Може да носите шапка като аксесоар, който да допълва тоалета ви. Тази есен на пазара вече има какви ли не разновидности на шапките - бомбета, барети, плетени шапки и много други. Затова, мили дами, не му мислете много, а си вземете този така актуален аксесоар, който освен, че ще ви топли, ще ви придаде и една модерна и актуална визия.

Ръкавици - освен, че са неизменна част през студените дни, ръкавиците също могат да се използват, като един модерен аксесоар. Направете една обиколка из магазините и няма да останете равнодушни към голямото изобилие от ръкавици, което ще види окото ви. Тази есен и зима не може да минете без така актуалните ръкавици без пръсти. Може да бъдат както от вълнена материя, така и от кожа. Актуалните цветове, освен вечната класика червено и черно при ръкавиците, тази есен е и лилавото.

Шалове - шалът може да бъде чудесен аксесоар, който да покаже вашия собствен стил. Забравете за дебелите вълнени шалове и изберете нещо по-ефирно. Цветовете за този сезон са в сиво, зелено, лилаво... Загледайте се по витрините и ще видите, че шаловете вече вървят и с прикрепени към тях най-разнообразни висулки, така че може да не слагате повече бижута, като гердани например, които в случая ще бъдат излишни.