Дезмънд Наполи се превърна в сензацията на New York Fashion Week. 10-годишното хлапе направи своята премиера на големия моден подиум по време на ревюто американската марка Gypsy Sport. Досега те винаги са залагали на провокации, като бременна манекенка и певицата Cardi B.

Но сега, според някои, прекрачиха границата на благоразумието. Дезмънд се превърна в поредния последовател на идеята им за разрушаване на всички граници и стереотипи. Той е последовател и на ЛБГТ движението.

Предпочита да се представя като "Desmond is Amazing". Няма никакви притеснения да ходи уверено по котешката пътека редом с двойно по-възрастни от него модели и да бъде център на внимание. Постигна го не само с поведение, но и с прическата, грима и маникюра си.

Хлапето с екстравагантна визия вече има над 30 хиляди последователи в Instagram. В профила си публикува провокативни кадри от повече от две години. Участвал е в редица модни ревюта, както и в прайдове, носейки рокли и поли.

Но именно с New York Fashion Week дойде и големият ден за него. Въпреки крехката му възраст, мнозина определят Дезмънд като визионер. Той е осъзнал своята същност и извлича само позитиви от нея.

Това не се харесва на по-консервативната част от света, но пък на 10-годишното хлапе не му пука особено. Той е на седмото небе, че мечтите му се сбъдват и благодари на всички за предоставените му шансове, пише Independent.