Вече от над два месеца сценаристите в Холивуд са спрели работа и стачкуват, защото искат подобряване на условията на заплащане.

Сценаристи в Холивуд на стачка - какво искат и как спирането на работата ще се отрази на филмите и сериалите

Какво се случва в Холивуд и защо има стачка

Какво искат сценаристите и как спирането на работата ще се отрази на филмите и сериалите

Това спъва работата по абсолютно всички проекти, а наскоро към протеста се присъединиха и актьорите. Поне към момента изглежда така сякаш големите студиа и продуценти ще трябва сериозно да се замислят как да приемат поставените им условия.

Просто защото финансовите загуби от факта, че работата е спряла ще бъдат много по-големи. За да станат протестите по-зрелищни и запомнящи се, към тях се присъединиха и някои каскадьори. Майк Маса, който е координатор по каскади и дубльор на Харисън Форд, реши буквално да се подпали.

Това се случи на протест в Атланта, където Маса излезе на импровизираната сцена с табелка в ръка, която пояснява, че актьори и сценаристи стачкуват. Освен това, гърбът му е в пламъци. При положение, че работата му е да прави невъзможните каскади да изглеждат възможни и безопасни, се съмняваме, че е пострадал. По-скоро е показал магията на професията си.

В Instagram Майка Маса написа, че той и всички протестиращи са искали да отправят послание и мисли, че са успели да го направят. Маса и колегите му недоволстват и срещу асоциацията на филмовите и телевизионни продуценти. Според тях, именно те правят така, че да печелят повече за сметка на всички, които си рискуват живота, но са по-надолу по веригата. А оправданието на продуцентите е, че останалите не поемат достатъчно рискове.

Дейвид Лийч, Чад Стахелски, Сам Харгрейв - каскадьорите, станали режисьори

Каскадьорите, превърнали се в режисьори

От извършването на опасни каскади до заснемането им

"Кажете това на моя приятел Джон, който загина, работейки в едно от вашите предавания", казва Елена Санчес, която е актриса и каскадьор, пише Entertainment Weekly.