Очакванията и бюджетът на "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" предполагаха доста сериозен успех в бокс офиса, но поне към момента такъв липсва.

Защо Мадс Микелсен предпочита да играе злодеи (и в "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е поредният)

Защо Мадс Микелсен предпочита да играе злодеи

Не само в “Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“

Дори се говори, че филмът може да се окаже на загуба. Само за създаването му са похарчени близо 300 милиона долара, а в тази сума не се включват разходите за маркетинг и разпространение. Около две седмици след премиерата си обаче "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" все още дори не е прехвърлил приходи от 250 милиона долара.

Но това не променя факта, че за създаването на филма са положени изключително много усилия. Като например тези за първите 25 минути от "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", в които Харисън Форд е подмладен.

Снимка 624435

Източник: Форум Филм България

Вече сме обръщани внимание на това как точно се е случил този процес, но сега от Variety научаваме още подробности. Оказва се, че екипът от над 100 души от компанията Industrial Light and Magic е работил в продължението на цели три години само върху специалните ефекти във филма.

А в това число се включва и разработването на подобряването на подмладяваща технология, за да създадат ILM FaceSwap. Но не е толкова просто, разбира се, и цялото подмладяване на Форд не се е случило само с няколко клика на мишката.

Новият набор от инструменти, с които екипът е работил, им е позволил да направят микс между компютърно генерирана 3D глава с фотографии и кадри от снимачната площадка. Както и да се използват кадри от предишни филми на Харисън Форд, когато е бил по-млад.

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" с Харисън Форд и Фийби Уолър-Бридж – какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата"

Петият и последен път, в който ще видим Харисън Форд в ролята на приключенеца

За целта на подмладяването главата на Харисън Форд е трябвало да бъде сканирана, за да послужи като базов модел.