Декември почти е тук и няма как да не сме започнали да планираме, или поне мислено да се настройваме, за коледните празници. И докато обикновени хора като нас планират подаръци и пътувания, в кралските дворци тече трескава подготовка.

Кейт Мидълтън, коледни песни в Уестминстърското абатство и потвърдения концерт за Коледа

Изненадата на Кейт Мидълтън за Коледа

Принцесата на Уелс е в празнично настроение

Замъкът Уиндзор се оказва първенец, защото вече е готов за Коледа - на 24 ноември, точно месец преди Бъдни вечер, празничната му украса е завършена. Тя започва още от портите му, декорирани с коледни венци и гирлянди по фенерите в парка.

Централното стълбище, което води към кралските апартаменти, също е обточено по перилата си с гирлянди със светещи лампички. Безспорно най-впечатляваща е тронната зала, където се намира и най-голямото коледно дърво в Уиндзор - шестметрова елха, отгледана в парка край замъка.

Както тя, така и много от останалите декорации са в характерния лилав цвят, с който беше отбелязан Платиненият юбилей на кралица Елизабет тази година. Коледата на 2022 г. ще бъде първата с нов крал за Великобритания от 1952 г. насам.

Коледната декорация в Уиндзор ще остане до 2 януари 2023 г., като замъкът е отворен за посещения междувременно според обичайния си график. Особено подходящи дни за визита там са 8, 9 и 12 декември, когато край голямата елха ще има и изпълнители на коледни песни.