Трите нови книги тази седмица са обединени както от женските лица на кориците си, така и от тематика, която отново е женска.

Снимка 548701

Източник: Колаж / Колибри

"Две сестри"

Харесваме Давид Фоенкинос още от "Деликатност" и очакваме този роман да също така фин. Той проследява променящата се динамика в отношенията между две сестри. Когато Матилда е изоставена от годеника си малко преди сватбата, сестра й Агата я приема в дома си. Постепенно депресията на Матилда започва да разкрива необичайни черти от личността й.

Изд. Колибри, 16 лв.

Снимка 548700

Източник: Колаж / ICU

"Роуз е изчезнала"

Катя Кету е новите имена във финландската литература, а това е втори неин роман на български след "Нощна пеперуда". Сюжетът му е доста любопитен, защото преплита съдбите на финландски имигранти в САЩ с тези на коренното население на Америка. Леми е на 45, когато решава да потърси истината за съдбата на майка си Роуз, изчезнала преди десетилетия. Самата Кету е с финландски и индиански корени

Изд. ICU, 16.90 лв.

Снимка 548702

Източник: Колаж / Сиела

"Зад нейните очи"

На български език излиза романът, вдъхновил сериала Behind Her Eyes на Netflix. В центъра му е Луиз - самотна майка, която се оказва въвлечена в странните отношения между съпрузите Дейвид и Адел. Дейвид е шефът й, който проявява не само професионален интерес към нея, а Адел - съпругата му, която има отчаяна нужда от приятелка. Оказва се че, перфектният им брак крие тъмна тайна.

Изд. Сиела, 17.90 лв.